top of page

Mallens constructies

Onze diensten

Kijk wat wij voor jou
kunnen betekenen. 

Voor het produceren van staalconstructies hebben we een team van constructiebankwerkers en lassers die verantwoordijk zijn voor de productie. Zij stellen alles samen en zorgen dat de samen gestelde onderdelen afgelast worden.

 

Greep uit onze machines: Lintzaag, automatische pons-/knip machine, kantbank, platenschaar, lasapparatuur en boormachine.

Productie

Mallens Constructiebedrijf heeft een eigen tekenaar in dienst voor het ontwerpen en tekenen van staalconstructies, trappen en balustrades. Indien gewenst kunnen wij ook de detailberekeningen van de staalconstructie verzorgen. Tevens werken wij nauw samen met andere tekenbureaus.

Tekenprogramma: Tekla Structures

Engineering

Wij voeren deels het transport zelf uit met onze vrachtwagen die uitgerust is met een kraan. Voor kleinere onderdelen/constructies beschikken wij over een open laadbak en aanhangers.

 

Tevens werken wij nauw samen met een gespecialiseerd transportbedrijf.

Transport

Menie
Deze conservering biedt voldoende bescherming tegen roestvorming voor binnen toepassing. Dit wordt vooral gebruikt wanneer er geen hoge eisen worden gesteld. Kleur is rood/bruin

 

Natlak
Natlak is het aanbrengen van een verfsysteem waarmee metaal kan worden beschermd tegen roestvorming. In principe kan dit verfsysteem in ieder gewenste kleur worden aangebracht.

 

Poedercoaten
Bij dit proces wordt de lak in poedervorm elektrostatisch geladen en met perslucht in de omgeving van het geaarde product gespoten. De poeder hecht zich vervolgens op het elektrostatische geladen metalen product. Het materiaal gaat vervolgens in een oven waar de poederlak omsmelt tot een sterke en harde laklaag. Poedercoaten kan in ieder gewenste RAL-kleur worden aangebracht.

 

Thermisch verzinken
Door het onderdompelen van staal in gesmolten zink bij 450°C ontstaat er bij het thermisch verzinken op het staaloppervlak een beschermde deklaag opgebouwd uit een legering van ijzer en zink met daaromheen een sterk hechtende laag uit zuiver zink. Zink dient als opofferingsanode het die het staal tegen roestvorming beschermd. Kleur dof/glansend aluminium kleur.

Conservering

Vervolgens zullen wij of een gespecialiseerd montagebedrijf de staalconstructie gaan monteren met behulp van kanaalliften, kranen en hoogwerkers. 

 

Onze monteurs zijn VCA en GPI gecertificeerd.

Montage

bottom of page